Stress påvirker mænd og kvinder

Stress er IKKE smart

Mange mennesker kan godt lide at sige højt, at de er stressede. Det er de måske også. Men mange er faktisk ikke stressede. De har bare travlt og kan mærke, at de mange ting, de skal nå, presser dem – psykisk. Men bare det, at de siger, at de er stressede, skal få dine alarmklokker til at ringe. Det kan nemlig godt være, at du synes, at de spiller lidt teater overfor dig. De siger, de er stressede, fordi de er ude i en situation, hvor de føler, at de ikke helt kan håndtere alt, hvad de skal.

Første tegn på stress

Det er det første tegn på stress – og du skal derfor få dem til at stoppe med at presse sig selv. Du skal forklare dem, at det er ok, hvis de ikke nåede at få sendt den mail, der skulle have været afsted i går.

Hvis det menneske, som fortæller dig, at han eller hun er stresset, så skal du fortælle det, at der skal gøres noget – med det samme. Det kan være, at det er nødvendigt, at han eller hun skal i stress behandling. Det kan være, at han eller hun skal til lægen, så en diagnose kan blive sat. Stress kan nemlig måles – også selvom det egentlig ikke er en sygdom i sig selv. Er der noget galt med hormonbalancen, så kan det godt være, at der er stress. Det er sådan noget, en læge kan konstatere.

Behandling er samtale og coaching

Nu kan du så måske tænke, at behandling af stress går ud på, at det stressede menneske skal spise piller, så hormonbalancen bliver bragt tilbage til normale tilstande. Her må jeg dog indskyde, at mange læger faktisk ikke selv bryder sig om at udskrive recepter på medicin. Og hvis en patient kan få bragt hormonerne tilbage til normale niveauer via en samtaleterapi, så vil lægen ofte anbefale det. Stress behandling er nemlig også samtaler med en særligt uddannet stresscoach.

Disclaimer
Author: Oliver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *