Problembarn

Hvad er en dramaefterskole?

Har du et barn, som måske ikke klarer sig godt i skolen, så vil du selvfølgelig gøre, hvad du kan for at finde ud af hvorfor. Måske finder du ud af, at dit barn har kæmpet med at lære at læse i mange år. Der er nemlig mange børn, som formår at skjule, at de lider af dysleksi eller ADHD i mange år. De har en ualmindelig evne til at huske, hvad der blev læst op, og kan skjule sig bag den evne. De har måske svært ved at kunne koncentrere sig og skjuler det ved at være utroligt dygtige til at skrive og læse.

Det opdages

Men på et eller andet tidspunkt bliver det opdaget. Skolepsykologen bliver sat på opgaven, som dit barn bliver til. Barnet får ekstra opmærksomhed. Måske i form af særlige undervisningstimer. Måske i form af særlige hensyn. Og der går endnu nogle år. Barnet fortsætter i skolen. Indtil det bliver for meget for det. Skolen er måske slet ikke det rigtige miljø for det. Barnet adskiller sig fra andre børn. Og hvis det bliver til et problem, kan det få alvorlige konsekvenser for barnet senere hen. Barnet bliver til et ungt menneske, der lider under et pres, som det ikke selv har valgt.

Alternative løsninger

Derfor skal du være klar over, at der findes alternative løsninger, som dit barn kan få god gavn af. Dit barn skal gå i skole. Du har pligt til at sende det i skole. Det kaldes for skolepligt. Sådan er loven i Danmark. Hvad gør du så, når du ser og erfarer, at dit barn simpelthen ikke kan opfylde folkeskolens krav. Du skal bruge en af de alternative løsninger, som findes. Og en af de bedste er at få dit barn sendt på en efterskole. Og her skal du være opmærksom.
Har dit barn måske udvist særlige talenter under sin opvækst, som dog ikke bliver værdsat højt i folkeskolen, så kan det være, at du skal kigge på dem. Det kan fx være, at dit barn har udvist et utroligt stort talent for sang eller musik. Det kan være, at dit barn har en unik måde at udtrykke sig på via skuespil og små sketchs derhjemme.

Lære teater og drama på efterskole

Det kan godt være, at du skal overveje, at dit barn måske skal skrives op til en drama efterskole, så det kan videreudvikle det talent, det har vist dig i mange år. Du kan klikke her og læse, hvad en dramaefterskole er. Det kan nemlig sagtens tænkes, at barnet vil kunne bruge sit talent til at tilegne sig de kvalifikationer, der skal til, så det kan få et godt liv i samfundet. Det behøver ikke altid at skulle gå den direkte vej via folkeskolen.

Måske er et ophold på en drama efterskole lige det, dit barn har brug for. Det vil lære alt om, hvordan det er at stå på en scene foran et stort publikum. Det vil lære alt om, at skuespillere ikke altid er rige og berømte. Det vil lære at se realistisk på sine egne evner og talenter. Og det er måske der, folkeskolen har misset en pointe: Den fokuserer sjældent på virkeligheden. Den fokuserer på viden og færdigheder, som vi alligevel lærer. Før eller senere.

Disclaimer
Author: Oliver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *