Guitar i undervisningen

Musikundervisning i skolen

At børns indlæring og generelle sociale forståelse udvikles via musik er vist ikke nogen hemmelighed længere. Bevares – nogle mener, at kun de hårde fag skal prioriteres, men som musiklærer ved jeg nu bedre. Evnen til at beherske bare et af de mange mulige musikinstrumenter er en gave, og musik i skoleugen løfter børns indlæring. Sådan er det bare. Men det er dyrt for skolerne, selv om flere efterhånden køber musikinstrumenter steder som her.

Skolen som min bror underviser på har for eksempel lige købt trommesæt hjem til undervisningsbrug, og de fandt dette her til bare 1.499 kr.:

Trommesæt

Det er faktisk billigt – og det var for kun ét sæt! Tænk engang, hvad en gruppe af skoler kunne forhandle sig frem til, hvis de gik sammen om det. Fuldstændigt samme princip som når flere går sammen i et område om at købe bredbånd billigt.

Men det pudsige her er, at ikke mange skoler faktisk gør den slags – og derfor bruges for mange penge fra de i forvejen ganske skrabede budgetter på at købe musikinstrumenter (og sikkert også alt muligt andet) i de rene sololøb.

Det kan godt undre, men det er vel dybest set en indgroet modus operandi i det offentlige, at der ikke tænkes i rationalisering, for det er jo “ikke mine penge”? Eller er der andre, der har gode bud på, hvorfor skolerne ikke køber deres musikudstyr i samlet flok?

For eksempel kender jeg til et par privatskoler, der gik sammen om indkøb af skolemøbler, og det sparede de godt nok mange penge. Skoletilbehør er i det hele taget et område, hvor der kan hentes meget, og der er da også dukket netbutikker op, der sælger netop den slags. For eksempel skoletilbehoer.dk

Lad os få nogle bud far læserne her om, hvad der går galt?

Disclaimer
Author: Oliver

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *