Markisen som uderum

Terrassen som uderum

Vi danskere burger vores haver alt for lidt. Vejret får en del af skylden, og det danske vejr er heller ikke kendt for at være hverken pålideligt eller særlig udelivsvenligt, selv om sommeren. Men med en markise, nogle varmelamper og nogle solcellelamper har du mulighed for at få et ekstra værelse i din bolig. Og så er det ovenikøbet moderne inden for hus- og haveindretningen at have et uderum. Salget af komponenter til udekøkkener er steget markant over de seneste år, og der er da også bare noget helt særligt ved at lave mad ude i den friske luft.

Fletmøbler på mode

Har du et uderum, eller planlægger du at få et sådant, har du sikkert overvejet fletmøbler. Deres klare force er, at de er væsentligt mere æstetiske at se på end de mere gammeldags plastikstole til haven. De er mere robuste og ligner i langt højere grad ”rigtige møbler” eller indendørsmøbler, og af samme grund er de også mere komfortable at bruge. Men på samme måde som plastikmøblerne er de resistente over for det danske vejrs mange små drillerier, og de er også utroligt lette at renholde, selvom de har fået støv eller er blevet spildt på til familie-grillfesten.

Byg en bænk

Du kan også bygge en fast bænk, som ikke bare er hyggelig at sidde på med en hynde og en god bog, men som også kan være en del af stemningsbilledet på din terrasse. Byg den for eksempel i mursten med en flot plade hen over. Har du trapper op til terrassen, kan du have nogle hynder liggende, så man også kan sidde på trapperne, hvis man lige vil nyde solens stråler eller har brug for at trække sig lidt væk fra de øvrige familiemedlemmer. Hyg omkring bænken og på trappetrinene med potter med flotte farver eller metalspande med blomster. Du kan også plante krydderurter i potter og lave din egen lille køkkenhave på terrassen. Klatreplanter som humle og blåregn er flotte på en terrasse, især hvis de får lov at slynge sig rundt om bænkens ”ben”, hvad enten de er i mursten eller træ, eller får lov at klatre op af den udvendige mur til huset.

Disclaimer
Author: Kasper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *