Puslespil verden rundt

At interessere sig for, hvordan der ser ud forskellige steder i verden er en helt naturlig del af det at være menneske. Børn skal ikke være ret gamle før de interesserer sig for, hvordan alverdens flag ser ud og hvor de forskellige lande ligger.

At rejse ud og opleve verden enten fysisk eller igennem bøger og film er utrolig berigende. At opleve, at andre mennesker indretter deres liv på en anden måde end én selv og at ting, som i Danmark synes utænkeligt faktisk virker helt naturligt, er en vigtig del af det at udvikle sig som menneske.

Et sted, hvor man kan ”rejse” ud og samtidig lade drømmene få frit løb er igennem puslespil. Motiverne spænder bredt fra flotte haver over stemningsbilleder fra bjerge og floder til navngivne steder rundt omkring i verden. Du kan hjemme ved spisebordet både komme til New York og det pulserende Times Square og dagen efter til det eventyrlige Cocoa Beach i Florida. Får du i stedet lyst til at se nærmere på katedralen i Barcelona, kan du bare gå i gang. Imens du lægger brikkerne rigtigt på plads, kan du drømme dig rundt i verden og planlægge dine næste eventyr eller tænke tilbage på nogle af mange dejlige ferieminder fra gode rejser. Et af de producenter der virkelig har fokus på landskabsbilleder er tyske Ravensburger. Et puslespil fra Ravensburger er i manges øjne måske lidt gammeldags, mens andre elsker de klassiske motiver. Neden for ser du i øvrigt et af de klassiske motiver fra Ravensburger:

RAV-8141739

Du kan naturligvis også lave motiver, der ikke har den store sammenhæng med virkeligheden, hvis du mere er til det. Lav et af de mange sjove Van Haasteren motiver, der rummer et væld af sjove detaljer og hvor du hele tiden vil opdage nye sjove elementer eller de populære Wasgij puslespil, hvor du ikke kender motivet før end den sidste brik er lagt. Det er virkelig udfordrende – er du vandt til at lægge puslespil på minimum 3.000 brikker, skal du derfor ikke sætte næsen op efter, at du kan gøre det samme med Wasgij-puslespillene.

Laver du puslespil sammen med børn, så er alle de fantastiske motiver fra Disneys fortryllende univers altid et sikkert hit. Her er alt hvad små prinsesse piger drømmer om og til drengene er blandt andet McQueen fra Cars filmene et stort hit.

Hvem siger for resten, at puslespil skal være firkantede? De fås både som runde og som kugler eller andre 3D figurer, hvis man skulle have lyst til at begive sig i kast med den type. F.eks. har Ravensburger (ja, dem igen!) et 3D-puslespil af Tower Bridge. Selvom det kun består af 216 brikker, så bliver det alligevel over en meter lang, når du har lagt det.

Uanset alder og interesse kan du helt sikkert finde et puslespil, der passer til netop dig, så det er bare med at komme i gang og få løst brikkernes fantastiske mysterium. Det hjælper i hvert fald mig til at slappe af i en travl hverdag, og håber, at det kan gøre det samme for dig…

Disclaimer
Author: Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *