Har du en god økonomi, kan den nu blive endnu bedre med et forbrugslån fra Banknorwegian! Banknorwegian tilbyder forbrugslån til kun 3,9 % i rente, men de kræver, at man har orden i økonomien.
Har man styr på sin økonomi, tilbyder Banknorwegian altså et forbrugslån til meget billig rente, hvor man kan låne op til 350.000 kr. uden at stille sikkerhed. Udover en sund økonomi kræver banken, at man skal være mindst 25 år og have en årsindkomst på minimum 240.000 kr. Derudover må man naturligvis ikke være registreret i RKI. Disse kriterier er sat op for ikke at lokke unge gældsplagede mennesker ud i yderligere gæld, understreger direktøren.
Kunder med knap så meget styr på økonomien vil enten blive tilbud et forbrugslån på 6,95 % eller 9,95 %. Banknorwegian har altså delt rentesatsen op i tre for at gøre det nemt for dem selv og kunderne: Den billige på 3,95 %, mellem på 6,95 % og den dyre på 9,95 %. Hvor mange der bliver godkendt til hver enkelt rentesats er svært at vide, men direktøren regner med, at der kommer cirka lige mange i hver pulje. Med dette nye tiltag går Banknorwegian altså mod strømmen ved at sætte renten ned på forbrugslån, hvor andre banker sætter renten op.
Hvis du vil se lån fra Bank Norwegian og andre udbydere, kan du sammenligne lån online på trygt.dk: https://trygt.dk/sms-laan
Der kan være mange penge at spare, ved ikke at tage det første og bedste pengeinstitut. Inden boligen skal finansieres, er det en rigtig god ide at undersøge markedet grundigt. Her snakker vi ikke kun realkreditinstitutterne men lige så meget bankerne.
De fleste skal typisk ud at låne 20 % af boligfinansieringen som et banklån. Netop på disse banklån kan der sagtens være 100.000 kroner at spare henover lånets løbetid. Renterne på banklån svinger utrolig meget – renterne ligger typisk fra 6 % til hele 10 %, siger uvildig privatøkonomisk rådgiver Rune. Låner man f.eks. 500.000 i banken til 8 % henover 20 år, vil dette lån koste 100.000 kr. mere end et 6 % lån.
Med realkreditlån bør man ligeledes undersøge markedet. Her er det bl.a. omkostningerne til løbende låneomlægninger, som kan variere i pris. Konklusionen er altså, at du bør sætte dig grundigt ind i de forskellige banker og realkreditinstitutters priser, for at finde dem som tilbyder de mest fordelagtige lån. Nøjedes ikke blot med at forhøre dig i din egen bank, andre banker kan sagtens være billigere.