Folkeskole og forskning

Få en bedre folkeskole gennem… Forskning?

Det er ikke nogen hemmelighed at den danske folkeskole i ny og næ kan trænge til et boost i forhold til de lande vi sammenligner os, f.eks. Norge, Sverige, Finland og New Zealand. Om en PISA-undersøgelse er nok til at fastslå, at vi er bagud, kan diskuteres, men målinger må der til, hvis vi skal sammenligne os, og kritikere vil sige, at hvis vi halter på det ene område, mon ikke vi også halter på det andet så?

I forlængelse af årrækker af spekulationer i forbedringen af folkeskolen og i det hele taget uddannelsessystemet har Morten Østergaard (R) bevilliget 90 mio. kr. i alt til ny forskning, der skal komme til bunds i vores talenter eller mangel på samme.

Idéen er at bevillige midler til PhD-studerende, der vil arbejde med uddannelsesområdet og helt bestemt folkeskolen igennem en årrække for at kortlægge, hvor vi kan sætte ind som land imod vores elevers tilsyneladende frie fald gennem opgørelser og toplister.

Processen vil blive grebet an på følgende måde: et PhD-stipendie løber typisk over tre år. Igennem de her tre vil forskeren indsamle viden, opbygge empiri og udgive artikler om forskerens område. Men for at kunne imødekomme kommende og eksisterende folkeskolelærere vil disse PhD-studerende også blive undervist i at videregive materialet til nøglepersoner indenfor f.eks. folkeskolen. På den måde opstår der vidensdeling mellem eksempelvis seminarerne og universiteterne.

Jeg ser frem til at se resultatet af denne proces, men helt sikkert et godt initiativ fra Morten Østergaards side.

Disclaimer
Author: Kasper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *